Сдружение „Редки болести България“ и Комисията за защита от дискриминация подписаха меморандум за сътрудничество

На 9 октомври тази година,  председателят на сдружение „Редки болести България“ д-р Петя Стратиева и доц. Ана Джумалиева, председател на Комисия за защита от дискриминация (КЗД), подписаха меморандум за сътрудничество.

„Това е една много сериозна стъпка, която е възможност и привилегия, но и огромна отговорност“- сподели д-р Петя Стратиева.

Признавайки експертизата и капацитета на хората, които стоят зад „Редки Болести България“, както и доверието на Европейската организация за редки болести EURORDIS, от КЗД се ангажираха да съдействат и да обединим усилията си за постигане на промяна към по-добра среда за хората с редки болести. Сътрудничеството ни отваря врати за предложения и осъществяване на нормативни промени, когато се налага, за защита правата на хората живеещи с редки болести и подобряване на качеството им на живот, както и за организиране на медийни кампании за повишаване на информираността на обществото за проблемите, пред които са изправени засегнатите лица и семействата им.

В рамките на този меморандум, двете организации ще работят в сътрудничество за постигане на следните приоритети:

  1. Реализиране на съвместни проекти и програми, инициативи за промяна на средата за хората с редки болести.
  2. Участие на взаимни конференции, кръгли маси, работни срещи и други събития от областта на тяхната сфера.
  3. Реализиране на проекти, конференции, семинари и други инициативи, в областта на защитата и насърчаването на правата на човека, превенцията и анти-дискриминацията и насърчаването на равенство и равни възможности.

Споделяне:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Print
Новини

Подобни публикации

Какво представлява проекта JARDIN?

JARDIN е съвместно действие за подпомагане интегрирането на европейските референтни мрежи (ЕРМ) в системите на националното здравеопазване. Съвместните действия са механизъм за финансиране, чрез който

Станете член

Можем да постигнем повече, когато сме обединени!